ALİ'NİN BÜYÜK SORUNU PART 3

Hoca:"Bir önceki yaptığımız işe yaramadı yeni bir yol denemeliyiz. Merak etmeyin bu sefer kesin işe yarayacak ama ilk olarakyapacağınız şey şu: İlk önce bir mezarlığa gideceksiniz ve bana ordan enbaz yirmi yıllık bir ölünün kafatasını getireceksiniz. İkinci adıma ancak bunu getirirseniz geçersiniz ve şunu unutmayın ki bunu en geç yarın sabaha getirmelisiniz ona göre!" 
Ali'nin annesi: "Ama nasıl olur biz yapamayız bunu delirdinmi sen yahu!" dedi. 
Hoca: "Siz bilirsiniz bunum başka yolu yok ya kabul edin yada defolun gidin!" dedi.
Ali'nin annesi :tamam başka çaremiz yok: deyip kabul etti.
Hemen yola koyuldular ama önce eve gittiler ve kazma kürek aldılar.
daha sonra ilçenin dışında tenha bir yerde bulunan mezarlığa doğru harekete geçtiler. Mezarlığa vardıklarında saat gece bir'i bulmuştu. Derhal en eski mezarı buldular ve kazmaya başladılar.
Fakat Ali kazmayı her vuruşunda bir ses duyduğunu söylüyordu. Onun tasviri ile bir çığlık sesi. Her neyse mezarı kazdıktan sonra tahtaları kaldırdılar ki birden bir yılan onlara tıslayıp hemen ordan kaçtı. Ali gördükleri karşısında bir süre konuşamadı. Annesi kemilere uzanıp kafatasını aldı ve hemen Ali ile birlikte hocanın yanına gittiler. Hoca onlara:"Afferin başaracağınızı düşünmüyordum."dedi. İkinci olarak bir ineği kesip iki gözünüde kenidisine getirmelerini istedi. Bunuda yapıp gözleri hocaya verdiklerinde hoca hemen kafatasında kaynattığı suya gözleri ekledi ve eriyene kadar kaynattı. Daha sonra arapça yazılı bir kağıdı suya batırıp çıkardı ve katlayıp muska haline getirdi. Çocuğun boynuna astı ve kafatasındaki suyu çocuğa içirdi.....
DEVAMI 4.PARTTA